Vinkkejä hampaiden valkaisuun

FOX 26 News | MyFoxHouston

Siinä missä hampaiden valkaisusta on tullut vuosien saatossa entistä suositumpaa, on monilla potilailla vaikeuksia ymmärtää mikä käsittely on paras juuri heille. Tarjolla on niin paljon vaihtoehtoja käsikauppatuotteista kotivalkaisuihin sekä tietysti hammaslääkärin vastaanotolla tehtävät valkaisut.

Vaihtoehdoista on hyvä keskustella etukäteen oman hammaslääkärin kanssa. Tässä on hammaslääkäri Terri Alanin 8 vinkkiä hampaiden valkaisuun, joiden avulla pääset alkuun.

 1. Kruunut, sillat, proteesit, laminaatit ja hampaiden väriset paikat eivät valkaistu! Tämä on hyvä tietää ennen valkaisuhoitojen aloittamista, koska et halua erivärisiä hampaita. Jos olet aikeissa korvata hammastäytteitä uusilla, on paras valkaista hampaat ensin ja hankkia vasta sen jälkeen uudet restauraatiot, jotta niiden väri täsmää hampaiden luonnollisen värin kanssa.
 2. Hampaiden valkaistuminen on yksilöllistä. Hampaat valkaistuvat hieman eri tavoin eri ihmisillä, samoin kuin ihmiset ruskettuvat hieman eri tavoin. Keltaiset hampaat ovat helpoimmat, sitten ruskeat. Harmaat ja tetrasykliini-lääkkeen tahrimat hampaat ovat vaikeimmat.
 3. Tetrasykliinin värjäämille hampaille tehokkain valkaisumenetelmä on tunnin kestoinen vastaanottovalkaisu, jota tehostetaan päivittäisellä kotivalkaisulla neljän kuukauden ajan. Tämäntyyppiset tahrat vaativat hieman pidemmän hoidon, mutta pitkällä tähtäimellä niillä saadaan yleensä erittäin hyviä tuloksia.
 4. Hampaiden herkkyyden välttämiseksi hampaita kannattaa Sensodyne-hammastahnalla tai jollakin muulla hammastahnalla, joka sisältää kaliumnitraattia (potassium nitrate), vähintään viikon ajan ennen valkaisuhoitojen aloittamista. Kaliumnitraatti auttaa suojaamaan hammastiehyeitä, eikä neste pääse tihkumaan hampaiden sisään.
 5. Kotivalkaisuissa kannattaa suosia hammasmuotteja ja valkaisugeelejä:
  1. Karbamidiperoksidi on laimeampi ja sopii paremmin herkille hampaille. Sitä käytetään usein yön yli tai 2-4 tuntia päivittäin. Karbamidiperoksidin tehokkuus laskee 2-4 tunnin jälkeen, joten tuotteiden käyttäminen pidempään ei takaa parempia tuloksia. Karbamidiperoksipohjaisia tuotteita on saatavilla 16-35 prosentin vahvuuksisina. Mitä vähemmän vaikuttavaa ainetta on, sitä vähemmän herkkyyttä ilmenee.
  2. Vetyperoksidi sopii päivittäiseen valkaisuun ja myös sitä on saatavilla eri vahvuuksina. Se on tehokkaampaa kuin karbamidiperoksidi, eikä sovi herkille hampaille. Vetyperoksidipohjaisten tuotteiden vahvuus vaihtelee 6-15 prosentin välillä. Mitä vahvempi valkaisuaine on, sitä nopeampaa saat tuloksia, mutta myös hampaiden herkkyyttä voi ilmetä.
 6. Valkaisutulokset häviävät ajan myötä, mutta valkaisua on mahdollista korjailla noin puolen vuoden välein kotikäyttöisillä hammasmuoteilla ja -geelillä.
 7. Valkaisugeelin vahvuus ei vaikuta lopputulokseen, vain käsittelyn nopeuteen.
 8. Hyvät uutiset ovat, että useimmat käsittelyt toimivat hyvin, mutta ne kaikki eivät toimi kaikilla.

Lähde: MyFoxHouston

Jaa tämä ystävillesi... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email