Kenelle hampaiden valkaisu ei sovi?

Vastaanottovalkaisu

Meidän kaikkien hampaat värjäytyvät ja tummentuvat viimeistään iän myötä, vaikka emme käyttäisikään hampaita värjääviä aineita, kuten kahvia ja tupakkaa. Hampaiden valkaisulla on mahdollista palauttaa hampaiden luonnollisen valkoinen väri ja kirkkaus. Valkaisu voidaan tehdä joko hammaslääkärin vastaanotolla tai itse kotona tarkoitukseen sopivilla valkaisutuotteilla.

Voitko sinä valkaista omat hampaasi?

Kenelle hampaiden valkaisu ei sovi?

Hampaiden valkaisua ei yleisesti ottaen suositella seuraaville:

Lapset

Hampaiden valkaisua ei suositella lapsille. Useissa valkaisutuotteissa ikäraja on 18 vuotta, mutta joissakin se voi olla myös 14 vuotta. Tarkista tuotteen suositusikäraja käyttöohjeista tai tiedustele asiaa hammaslääkäriltäsi.

Raskaana olevat ja imettävät naiset

Hampaiden valkaisua ei suositella raskaana oleville tai imettäville naisille. Niellyn valkaisuaineen vaikutuksia sikiöön tai vauvaan ei vielä tunneta.

Hammas- ja iensairauksista kärsivät

Hammassairauksista, kuten hammaskarieksesta sekä iensairauksista tai kiinnityskudossairauksista, kuten gingiviitistä tai parodontiista kärsiville ei suositella hampaiden valkaisua. Valkaisu voi ärsyttää valmiiksi tulehtuneita ikeniä sekä aiheuttaa vihlontaa ja kipua hammassairauksista kärsiville.

Vetäytyneet ikenet paljastavat usein hampaan kellertävän värin ienrajassa. Keltaisen värin valkaiseminen on todettu vaikeaksi valkaisutuotteilla.

Läpikuultaville hampaille

Joillakin meistä on jo perimän puolesta erittäin läpikuultavat hampaat, joihin valkaisu ei tehoa.

Hampaat, joissa on laminaatit tai kruunut

Hampaita, joissa on kuoret, laminaatit tai kruunut tai joissa on valkoista täytettä, ei voida valkaista vetyperoksidilla tai karbamidiperoksidilla. Nämä materiaalit eivät muutu valkoisemmaksi kuin ne on alunperin tehty. Jos ympärillä olevia hampaita valkaistaan, voivat laminaatit tai kruunut erottua selvästi hampaasta ja näyttää keinotekoisilta. Tällöin voi tulla kyseeseen värjääntyneiden paikkojen korvaaminen uusilla.

Hampaat, joissa on sisäisiä tahroja tai värjäymiä

Hampaat, joissa on sisäisiä tahroja, värjäymiä, kehityshäiriöitä tai joihin on tehty juurihoito, ei voida valkaista tavallisilla menetelmillä. Tällöin kyseeseen voi tulla hampaan sisäinen valkaisu.

Vain yksittäistapauksissa käsittely ei tehoa toivotulla tavalla. Voit kysyä hammaslääkäriltäsi sinun hampaillesi sopivaa valkaisumenetelmää!

Jaa tämä ystävillesi... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email