Vaikuttaako valkaisu hampaan paikkoihin?

Hampaiden valkaisu ennen ja jälkeen

Hampaiden valkaisu ei vaikuta paikkoihin.

Hampaiden valkaisusta on viime aikoina tullut yleisempää ja yhä useammat haluavat valkaista hampaansa esteettisistä syistä. Monet haluavat eroon fluorin, tupakoinnin, kahvin, teen tai punaviinin aiheuttamista hampaan sisäisistä värjäymistä. Miten suosituimmat valkaisuaineet, vetyperoksidi ja karbamidiperoksidi, vaikuttavat hampaissa oleviin paikkoihin?

Paikat, kruunut ja muut täytteet

Hampaiden valkaisutuotteet vaikuttavat vain elävään hammaskudokseen, eivätkä ne valkaise hammaspaikkoja, kruunuja, laminaatteja, pinnoituksia, liimauksia, siltoja ja muita hampaan värisiä täytteitä.

Hampaat on hyvä hoidattaa ennen valkaisukäsittelyjen ottamista. Parhaan mahdollisen valkaisutuloksen saavuttamiseksi hampaissa olevat reiät tulee paikata, lohjenneet paikat korjata ja hammaskivi poistettava ennen valkaisua.

Valkaisuaineen käyttäminen paikattuihin hampaisiin voi saada paikkaamattomat hampaat näyttämään vaaleammilta kuin paikatut hampaat. Tästä on hyvä keskustella hammaslääkärin kanssa etukäteen, jotta paikkauksessa voidaan ottaa huomioon hampaan väri valkaisuhoitojen jälkeen.

Lievästi värjäytyneille hampaille sopii parhaiten kotivalkaisu, jonka tuloksia on helppo seurata jokaisen hoitokerran jälkeen. Mikäli etualueella oleva paikka tai muu keinotekoinen täytemateriaali erottuu valkaisun jälkeen hampaasta häiritsevän paljon, voidaan paikka korvata uudella hammaslääkärissä.

Vahingoittaako hampaiden valkaisu paikattuja hampaita?

Hampaiden valkaisu ei vahingoita paikkoja tai muita täytteitä millään tavalla.

Jaa tämä ystävillesi... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email