Purukumeja

Onko suusi täynnä reikiä? Voit ehkä syyttää opettajia, jotka eivät antaneet syödä purukumia luokassa. Uudessa tutkimuksessa on selvitetty, miten bakteerit tarttuvat purukumiin ja lähtevät suusta, kun purkka sylkäistään pois.

Purukumin tiedetään jo vaikuttavan suun terveyden ylläpitämiseen. Monet suusairaudet, kuten karies ja parodontiitti, ovat bakteerien aiheuttamia. Ei kuitenkaan tiedetä voiko purukumin pureskelu poistaa bakteereja suusta.

Tutkimuksessa pyrittiin selvittämään tarttuvatko bakteerit purukumiin ja lähtevätkö ne pois syljetyn purukumin mukana suuontelosta. Viisi vapaaehtoista pureskeli kahta mintun makuista purukumia 30 sekunnista 10 minuuttiin “omien tottumustensa mukaan ilman sen tarkempia ohjeita.” Tämän jälkeen he sylkäisivät purkan steriilillä vedellä täytettyyn kuppiin.

Käytetyistä purukumeista löytyi noin 100 miljoonaa bakteeria, mikä on yhtä paljon bakteereja kuin suusta poistuu hampaiden harjauksessa ilman hammastahnaa suhteellisen uudella hammasharjalla.

Tutkijat huomasivat, että mitä pidempään purukumia pureskeltiin, sitä enemmän eri bakteerilajeja se sisälsi, mutta bakteerien kiinnittyvyys alkoi vähentymään 30 sekunnin pureskelun jälkeen.

Tutkijat uskovat, että purukumista voidaan kehittää versioita, jotka poistavat suusta tiettyjä suusairauksia aiheuttavia bakteereja.

Lähde: http://www.foxnews.com/health/2015/01/21/how-chewing-gum-improves-your-mouth-health/

Jaa tämä ystävillesi... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email