Mansikat

Mansikat ovat yksi kesän parhaista herkuista, mutta ne ovat myös yksi parhaista täysin luonnollisista kauneudenhoitoaineista. Mustikan kanssa ne ovat erittäin antioksidanttirikkaita ja huipputerveellisiä supermarjoja (viralliselta määritelmältään mansikka on epähedelmä).

Mansikoissa on runsaasti antioksidanttista ellagiinihappoa, joka parantaa ihon elastisuutta. Niissä on paljon myös B7-vitamiinia eli biotiinia, jota tarvitaan vahvoihin kynsiin ja hiuksiin. Lisäksi niissä on C-vitamiinia, kaliumia, foolihappoa, kuituja ja AHAa (alfahydroksihappo eli hedelmähappo), jotka ovat erinomaisia mm. herättämään henkiin kuivan ihon ja vähentämään ikääntymisen merkkejä.

Tässä 7 käyttökohdetta mansikalle kauneudenhoidossa:

Kasvovesi: Mansikan sisältämä AHA ehkäisee ikääntymisen vaikutuksia ja pysäyttää aknen puhkeamisen. Tee oma kasvovesi puristamalla kourallinen tuoreita mansikoita ja sekoita mehu 50 ml ruusuvettä. Kasvovesi säilyy tuoreena jääkaapissa 10 päivää.

Hampaiden valkaisu: Paitsi, että mansikat ovat terveellisiä syötävänä, niillä voi myös valkaista hampaita. Mansikat sisältävät omenahappoa, joka poistaa tehokkaasti hampaissa olevia värjäymiä. Murskaa mansikka ja sekoita se puoleen teelusikalliseen ruokasoodaa. Levitä sekoitus hampaisiin ja anna sen vaikuttaa 5 minuuttia. Koska mansikoissa on myös sokeria, kannattaa hampaat pestä käsittelyn jälkeen. Toista kerran viikossa.

Jalkakuorinta: Murskaa 6-8 mansikkaa ja sekoita joukkoon saman verran kaurahiutaleita ja muutama tippa glyseriiniä. Liota jalkoja lämpimässä vedessä 10 minuuttia ja levitä seos jalkoihisi pyörivin liikkein vähintään minuutin ajan. Pese seos lopuksi pois ja viimeistele hoito jalkavoiteella.

Hoitoaine: Haluatko kiiltoa hiuksiisi? Laita 7-8 mansikkaa ja 1 ruokalusikallinen majoneesia tehosekoittimeen, kunnes seoksen rakenne on tahnamainen. Levitä seos hiuksiin ja päänahkaan. Anna vaikuttaa suihkulakin alla 15-20 minuuttia ja huuhtele hiukset lopuksi shampoolla.

Piristävä kasvonaamio: C-vitamiini ja muut mansikan sisältämät antioksidantit auttavat estämään vapaiden radikaalien tekemiä vahinkoja ja siten hidastamaan ikääntymisen merkkejä. Sekoita piristävään kasvonaamioon 1 teelusikallinen hunajaa, 2 teelusikallista kermaa ja muutama kypsä mansikka. Levitä seos tasaisesti kasvoihin ja niskaan. Anna vaikuttaa noin 20 minuuttia.

Aknehoito: Mansikan C-vitamiini, AHA, salisyylihappo ja flavonoidit toimivat aknea vastaan ja kosteuttavat ihoa. Murskaa 7-8 mansikkaa ja sekoita joukkoon 1 ruokalusikallinen mautoa. Levitä seos tasaisesta kasvoille ja anna vaikuttaa 10-12 minuuttia. Toista käsittely kahdesti viikossa tai kunnes ongelma-alueet parantuvat.

Vartalokuorinta: Jos sinä ja ihosi olette kokeneet vaikeita aikoja, muserra 10-12 mansikkaa ja sekoita joukkoon teelusikallinen sokeria ja oliiviöljyä. Levitä tahna ihollesi pyörivin liikkein, kunnes iho on kuoriutunut. Huuhtele seos vedellä pois paljastaaksesi sileän pehmeä uusi iho. Samalla pääset eroon ihon epäpuhtauksista.

Silmien turvotuksen poistaja: Pitkä päivä takana tai ehkä päivä ei ole vielä alkanutkaan? Laita mansikkaviipaleet silmäluomien päälle ja rentoudu 10 minuutiksi poistaaksesi silmien turvotuksen. Poista ja kosteuta.

Lähde: http://www.today.com/style/strawberries-whiten-teeth-7-beauty-uses-sweet-summer-fruit-1D79887282

Kuva: lockstockb, Freeimages.com

Jaa tämä ystävillesi... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email