Luonnollinen valkaisu 3 minuutissa

Kuinka paljon hampaiden valkaiseminen maksaa hammaslääkärissä? Vastaanottovalkaisujen hinnat kohoavat helposti satoihin euroihin, joten miksipä et kokeilisi luonnollista menetelmää, jonka voit tehdä kotonasi. Tämä menetelmä ei sisällä mitään voimakkaita hankausaineita tai myrkyllisiä kemikaaleja.

Tämä on luonnollinen, mutta silti tehokas keino saada hampaasi säihkymään juuri niin kuin haluatkin. Menetelmä on erityisen hyvä jos juot paljon kahvia tai teetä, jotka ovat tunnetusti usein syyllisiä hampaiden tummentumiin. Myös tupakointi tahraa hampaita kaikkien muiden vahinkojen lisäksi mitä se tekee kehollesi. Joten aseta terveys etusijalle aina kun mahdollista.

Tällä videolla esitellään valkaisutahna, johon sisältyy vain kaksi ainesosaa. Parasta on, ettei kumpikaan niistä ole kovin kallis.

Sitruunamehu ja ruokasooda. Kyllä, siinä on kaikki mitä tarvitset tähän hampaiden valkaisuun. Videolta näet miten voit valmistaa näistä ainesosista nestemäisen tahnan, joka levitetään hampaisiin ja annetaan vaikuttaa vain kolmen minuutin ajan.

Videolla annetaan hyvät ohjeet ja kerrotaan miten turvallinen se on, mutta alla vielä lyhyt suomenkielinen referaatti siitä:

Tarvitset:

  • Ruokasoodaa
  • Sitruunan

Näin valkaiset hampaat:

  1. Mittaa astiaan (esim. juomalasiin) teelusikallinen ruokasoodaa.
  2. Purista joukkoon vähän mehua sitruunasta ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä tahnaa hampaisiin sormella, talouspaperilla tai pumpulitupolla.
  4. Anna vaikuttaa 3 minuutin ajan ja huuhtele suu lopuksi vedellä.

Tärkeää tietää tästä valkaisumenetelmästä:

Sitruunamehu on käytännössä sitruunahappoa, joka vahingoittaa hampaita. Sitruunahappo saa hampaat menettämään kalsiumia, joka antaa hampaille niiden luonnollisen valkoisen värin. Kun kalsium häviää hampaista, sitä ei saa enää takaisin. Sitruunan pH on hyvin alhainen – vain 2,3. Mitä pienempi aineen pH on, sitä happamampaa ja haitallisempaa se yleensä on hampaillesi. Hammaslääkärit joutuvat hyvin usein paikkaamaan sitruunamehua ja muita happoja paljon nauttivien hampaita.

Huomaa, että vaikka ruokasooda kyllä poistaa hampaista plakkia ja muita epäpuhtauksia, se on myös mieto hankausaine, joka vahingoittaa hammaskiillettä. Tästä syystä myös ruokasoodan kanssa on syytä olla varovainen, eikä sitä tule käyttää liian usein. Useimmat kaupalliset hammastahnat ja valkaisevat hammastahnat ovat yhtä tehokkaita kuin sooda.

Tämän hampaille vaarallisen menetelmän sijasta suosittelemme tutustumaan turvallisempiin valkaisugeeleihin, joista useimmat ovat pH-neutraaleja.

Kuva: nkzs, Freeimages.com

Lähteet:

Jaa tämä ystävillesi... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email