Kotitekoinen luonnollinen hammastahna

Totuus on, että tärkein toimi suun terveyden ylläpitämisessä on terveellinen ruokavalio. Vältä kaikkia keinotekoisia lisäaineita (aromit, väriaineet, säilöntäaineet), geenimuunneltuja organismeja, pastöroituja maitotuotteita ja sokeria. Älä syö elintarvikkeita, jotka sisältävät torjunta-aineita ja säilöntäaineita, tehdastuotettuja eläinproteiineja tai kasvatettua kalaa. Terveellisin ruokavalio koostuu kokonaan aidoista elintarvikkeista, joista 80 % on luonnollisesti tuotettuja vihanneksia ja hedelmiä.

Terveellisen ruokavalion ja oikeanlaisen suuhygienian avulla on mahdollista valkaista ja remineralisoida hampaat, uudistaa hammaskiillettä ja parantaa ikenet.

Useat kaupalliset hammastahnat sisältävät myrkkyjä, jotka voi välttää vain ostamalla naurettavan kallista luonnollista hammastahnaa. Myös niistä osa sisältää mm. natriumlauryylisulfaattia ja muita kyseenalaisia ainesosia, kuten glyseriiniä, joka estää karieksen uudelleenkovettumista eli remineralisaatiota.

Kotitekoisen hammastahnan resepti

Tämä yksinkertainen kotitekoinen hammastahna sisältää yhtä paljon kookosöljyä ja ruokasoodaa. Varmista, että molemmat tuotteet ovat orgaanisia ja ruokasooda on alumiiniton vaihtoehto. Voit muokata muiden ainesosien määrää tarpeiden mukaan.

  • Kookosöljyä
  • Ruokasoodaa (n. saman verran kuin kookosöljyä)
  • Makuainetta tai steviaa oman maun mukaan

Sekoita keskenään 6 ruokalusikallista kookosöljyä ja 6 ruokalusikallista ruokasoodaa. Voit sekoittaa joukkoon makuaineeksi esimerkiksi piparmintun, eukalyptuksen, kanelin, neilikan, sitruunan, appelsiinin, rosmariinin tai muun kasvin syötäväksi tarkoitettua eteeristä öljyä tai kokeilla rohkeasti jotain muuta yhdistelmää.

  • Piparminttu – voimakas antioksidantti
  • Eukalyptus – antifungaalinen, antibakteerinen, antiviraalinen, tulehduksia estävä
  • Kaneli – antifungaalinen, antibakteerinen, antiviraalinen, tulehduksia estävä, antioksidanttinen
  • Neilikka – antiviraalinen, antibakteerinen, antifungaalinen ja loistava antioksidantti (tuhoaa mm. Candida-sieniä)
  • Sitruuna – antifungaalinen, antibakteerinen, antiviraalinen, antioksidanttinen, tulehduksia estävä
  • Appelsiini – antiseptinen ja antioksidanttinen
  • Rosmariini – antifungaalinen, antibakteerinen, antiviraalinen

Hammastahnan reseptiä voi muuttaa monella eri tavalla. Kookosöljy on kiinteää huoneenlämmössä, seesamiöljy ei. Myös kuivia aineita voi korvata toisilla. Kokeile lisätä reseptiin kivennäisaineita, kuten kalsium-magnesium -jauhetta, bentoniittisavea tai piimaata, ja poista seoksesta saman verran ruokasoodaa.

Kalsium-magnesium -jauhe ja piimaa edistävät kiilteen remineralisointia, kun taas bentoniittisavi ajaa pois epäpuhtauksia.

Vetyperoksidia lisätään moniin valkaiseviin hammastahnoihin, mutta se voi ärsyttää ikeniä herkimmillä käyttäjillä. Lisäksi sen kanssa on noudatettava varovaisuutta, koska se voi olla terveydelle haitallista nieltynä.

Lisätietoa: http://www.naturalnews.com/046739_homemade_toothpaste_teeth_gums.html

Kuva: mihaiionas, Freeimages.com

Jaa tämä ystävillesi... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email