9 yllättävää tapaa saada valkoisemmat hampaat

Kirkas hymy ei pelkästään näytä hyvältä, vaan se parantaa myös mahdollisuuksia löytää elämänkumppani. Match.comin mukaan 71 prosenttia naisista arvostelee miehiä heidän hampaidensa perusteella.

Mutta deittailu ei ole ainoa asia, jossa hampaat esittävät pääroolia. Kelton Researchin mukaan hymy vaikuttaa myös työpaikan saamiseen. Tutkimustulosten mukaan työpaikkaa hakeva valitaan tehtävään 58 prosenttia todennäköisemmin ja työntekijää saa palkankorotuksen 53 prosenttia todennäköisemmin, jos hänellä on valkoiset hampaat. Kirkas hymy korostaa positiivista minäkuvaa, jää ihmisten mieleen ja auttaa erottumaan massasta.

Markkinoilla on paljon tuotteita hampaiden valkaisuun, kuten valkaisevia hammastahnoja, valkaisugeelejä ja -liuskoja sekä kalliita ammattilaishoitoja, mutta myös muutama helppo jokapäinen tapa voi auttaa saamaan kirkkaamman hymyn. Tässä 9 yksinkertaista asiaa, joilla saat valkoisemmat hampaat.

Älä tee näin

Älä käytä ruokasoodaa. Ruokasoodalla voi puhdistaa monia asioita kotona, muttei hampaita. Sooda on hankaava aine, mikä tarkoittaa, että se ei pelkästään poista tahroja vaan vahingoittaa myös hammaskiillettä. Jatkuvassa käytössä se saa hampaat näyttämään entistä tummemmilta.

Älä syö tummia ruokia. Monet ruoat ja juomat tummentavat hampaita. Näiden lisäksi myös muutama muu yllättävä ruoka-aines tahrii hampaita. Vältä mm. italialaista marinara-kastiketta, mustikoita ja soijakastiketta. Toki esimerkiksi mustikoiden syömisellä on paljon muita terveyshyötyjä.

Älä juo energiajuomia. Kahvin, teen ja punaviinin lisäksi myös energiajuomia on syytä välttää. Ne sisältävät samoja happoja, kuin sitrushedelmät, mutta energiajuomia juodessa hampaat ikään kuin kylpevät hapoissa. Hapollisten aineiden juominen pillillä voi auttaa suojaamaan hampaita

Tee näin

Vaihda hammasharja. Valkoisempi hymy voidaan saavuttaa yksinkertaisesti vaihtamalla hammasharjaa. Hammasharja tulisi vaihtaa uuteen vähintään kerran kolmessa kuukaudessa, tai heti kun sen harjakset alkavat taipumaan ja näyttämään kuluneilta. Kulut hammasharja ei pese hampaita kunnolla.

Pese myös kieli. Kielen peseminen ei auta pelkästään raikastamaan hengitystä, vaan se estää myös hampaiden tahriintumista. Kielen pinnalle kertyy bakteereja, jotka aiheuttavat lopulta värjääntymistä. Käytä pehmeeä hammasharjaa ja pese kieli pitkillä vedoilla aloittaen takaosasta. Huuhtele harja vedellä jokaisen vedon jälkeen.

Huuhtele omenaviinietikalla. Ei niin tehokas kuin kaupalliset menetelmät, mutta luonnollinen ja orgaaninen tapa ylläpitää kaunista hymyä. Sekoita kaksi osaa vettä ja yksi osa omenaviinietikkaa. Purskuttele nestettä suussa noin minuutin ajan.

Syö raakoja hedelmiä ja vihanneksia. Hedelmien, vihannesten ja muiden rapeiden ruokien syöminen on hyväksi keholle ja hampaille. Pähkinät, porkkanat, omenat ja kukkakaali poistavat pureskeltaessa hampaista tahroja ja reikiintymistä aiheuttavaa plakkia.

Käytä mieluummin geeliä kuin liuskoja. Sekä valkaisugeelit että valkaisuliuskat ovat tehokkaita valkaisumenetelmiä, mutta liuskoilla valkaisugeeli ei välttämättä levity tasaisesti hampaiden pinnoille. Hampaat ovat yleensä tummempia ienrajassa, mihin liuskat eivät ylety. Paras tulos saavutetaan yleensä lämpimässä vedessä muotoiltavilla hammasmuoteilla ja geeleillä.

Huuhtele suu hedelmien syömisen jälkeen. Appelsiinit, sitruunat, limet ja monet muut hedelmät ovat varsinaisia vitamiinipommeja, mutta niissä on myös kiillettä syövyttäviä happoja. Huuhtele suu vedellä heti hedelmien syömisen jälkeen, jotta hapot poistuvat hampaista.

Katso myös:

Lähde: Menshealth.com

Jaa tämä ystävillesi... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email