Hampaat valkaisun jälkeen

Me kaikki rakastamme häikäisevän kirkasta hymyä. Se ei pelkästään näytä hyvältä, vaan voi parantaa myös itsetuntoa. Hampaiden valkaisemiseen liittyy useita myyttejä, jotka eivät kuitenkaan pidä alkuunkaan paikkaansa. Colgaten suunhoito-osaston tiedejohtaja Sue Cartwright valotti Sunshine Coast -lehdelle hampaiden valkaisuun liittyviä myyttejä:

Saat hyviä valkaisutuloksia vain hammaslääkärillä

Vaikka parhaat valkaisutulokset saadaan usein hammaslääkärin vastaanotolla, myös monilla edullisemmilla kotivalkaisutuotteilla saadaan erinomaisia tuloksia.

Yksinkertaisimmillaan valkaisuun voi käyttää valkaisevaa hammastahnaa, jota käytetään tavallisen hammastahnan tavoin kaksi kertaa päivässä – aamuin illoin.

Valkaisuun käytettävät kemikaalit eivät ole turvallisia ja vaurioittavat hammaskiillettä

Hammaslääkärit käyttävät vastaanotolla tehtävissä valkaisuissa vetyperoksidia, mikä on sama aine kuin useissa kotivalkaisutuotteissa. Kotivalkaisujen vetyperoksidipitoisuus on niin pieni, että sitä pidetään turvallisena päivittäisessä käytössä, eikä se vahingoita hammaskiillettä.

Sekä vety- (hydrogen) että karbamidiperoksidipohjaiset valkaisutuotteet ovat yleisesti ottaen turvallisia oikein käytettynä.

Et voi juoda kahvia tai viiniä

Sekä kahvi ja punaviini ovat hampaita värjääviä aineita, mutta kotivalkaisutuotteilla saavutetaan useimmiten tuloksia ruokavaliosta riippumatta. Tulokset eivät kuitenkaan ole välttämättä niin huomattavat paljon kahvia, teetä tai punaviiniä nauttivilla sekä tupakoivilla.

Valkaisu on kivulias ja lisää hammasherkkyyttä

Kaikki Suomessa myytävät valkaisutuotteet ovat tarkkaan valvottuja ja ne sisältävät vain pieniä pitoisuuksia vaikuttavaa ainetta, joka useimmissa kotivalkaisutuotteissa on karbamidiperoksidi.

Esimerkiksi SWISS Whitening -kotivalkaisussa karbamidiperoksipitoisuus on vain 16 prosenttia, mikä vastaa vain reilua 5 prosentin vetyperoksidipitoisuutta. Erityisesti netistä tilatessa kannattaa kuitenkin tarkastaa tuotteen pitoisuudet, koska muualla maailmassa säädökset voivat olla erilaiset.

Joillakin käyttäjillä voi kotivalkaisujenkin kanssa esiintyä lievää hampaiden vihlontaa ja ikenien ärsytystä, mutta se on yleensä väliaikaista ja harmitonta. Mikäli hampaiden herkkyys on voimakasta, lopeta tuotteen käyttö ja konsultoi hammaslääkäriäsi.

Jaa tämä ystävillesi... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email