Hampaat valkaisun jälkeen

Me kaikki rakastamme häikäisevän kirkasta hymyä. Se ei pelkästään näytä hyvältä, vaan voi parantaa myös itsetuntoa. Hampaiden valkaisuun liittyy useita myyttejä, jotka eivät kuitenkaan ole totta. Colgaten suunhoito-osaston tiedejohtaja Sue Cartwright valotti Sunshine Coast -lehdelle hampaiden valkaisuun liittyviä myyttejä.

4 hampaiden valkaisumyyttiä

1. Saat hyviä valkaisutuloksia vain hammaslääkärillä

Vaikka parhaat valkaisutulokset saadaan usein hammaslääkärin vastaanotolla, myös monilla edullisemmilla kotivalkaisutuotteilla saadaan erinomaisia tuloksia. Yksinkertaisimmillaan valkaisuun voi käyttää valkaisevaa hammastahnaa, jota käytetään tavallisen hammastahnan tavoin kaksi kertaa päivässä – aamuin illoin.

2. Valkaisuun käytettävät kemikaalit eivät ole turvallisia ja vaurioittavat hammaskiillettä

Hammaslääkärit käyttävät valkaisussa vetyperoksidia, jota käytetään myös useissa kotivalkaisutuotteissa. Kotivalkaisujen vetyperoksidipitoisuus on niin pieni, että sitä pidetään turvallisena päivittäisessä käytössä, eikä se vahingoita hammaskiillettä. Sekä vety- (hydrogen) että karbamidiperoksidipohjaiset valkaisutuotteet ovat yleisesti ottaen turvallisia oikein käytettynä.

3. Et voi juoda kahvia tai viiniä

Sekä kahvi ja punaviini ovat hampaita värjääviä aineita, mutta kotivalkaisutuotteilla saavutetaan useimmiten tuloksia ruokavaliosta riippumatta. Tulokset eivät kuitenkaan ole välttämättä niin huomattavat paljon kahvia, teetä tai punaviiniä nauttivilla sekä tupakoivilla.

4. Valkaisu on kivulias ja lisää herkkyyttä

Kaikki Suomessa myytävät valkaisutuotteet ovat tarkkaan valvottuja ja ne sisältävät vain pieniä pitoisuuksia vaikuttavaa ainetta, joka useimmissa kotivalkaisutuotteissa on karamidiperoksidi. Esimerkiksi SWISS Whitening -kotivalkaisussa karbamidiperoksipitoisuus on vain 16 prosenttia, mikä vastaa vain reilua 5 prosentin vetyperoksidipitoisuutta.

Erityisesti netistä tilatessa kannattaa tarkastaa tuotteen pitoisuudet, koska muualla maailmassa säädökset voivat olla erilaiset.

Joillakin käyttäjillä voi esiintyä lievää hampaiden vihlontaa ja ikenien ärsytystä valkaisutuotteiden käytön sivuvaikutuksena, mutta se on yleensä väliaikaista ja harmitonta. Mikäli hampaiden herkkyys on voimakasta, lopeta tuotteen käyttö ja konsultoi hammaslääkäriäsi.

Jaa tämä ystävillesi... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone