Luonnollisia valkaisumenetelmiä

Kun haluat valkoisemmat hampaat, kannattaa punnita kaikki eri vaihtoehdot luonnollisesta valkaisusta ammattilaisen tekemään valkaisuun. Ihmiset käyttävät monia eri menetelmiä vuosien varrella hampaisiin tulevien värjäymien poistamiseen. Hampaiden kirkkaus vähenee ruokien ja juomien, kuten kahvin, viinin, limonadin ja marjojen, sekä tupakoinnin seurauksena. Värjäytyminen tapahtuu itsestään, mutta myös ikä vaikuttaa hampaiden valkoisuuteen.

Onneksemme hampaiden valkaisu on nykyään hyvin yleistä. Tarjolla on monenlaisia vaihtoehtoja, joista osa tepsii jo päivässä. Eri valkaisumenetelmillä on omat etunsa. Tällä sivulla on kerrottu kolme tehokasta menetelmää, joilla voit saada kirkkaamman hymyn.

1. Luonnolliset vaihtoehdot

Ihmiset ovat käyttäneet luonnollisia valkaisumenetelmiä jo satoja vuosia. Osa niistä on tehokkaampia kuin toiset ja osaan liittyy myös riskejä, kuten hammaskiilteen vahingoittaminen. Kohtuudella käytettynä myös luonnolliset vaihtoehdot voivat olla hyvin tehokkaita, mutta ne vaativat jonkin verran kärsivällisyyttä ja varovaisuutta. Tässä osa suosituimmista vaihtoehdoista:

  • Ruokasooda on luonnollinen valkaisumenetelmä, jota myydään myös kaupallisena tuotteena. Ruokasooda maistuu epämiellyttävälle ja se on mieto hankausaine, joka voi vahingoittaa kiillettä. Satunnaisesti käytettynä sitä voi kuitenkin hyödyntää hampaiden valkaisussa. Lue täältä miten valkaiset hampaat ruokasoodalla.
  • Hedelmät ja vihannekset. Pureskele hedelmiä ja vihanneksia, kuten omenoita ja selleriä, jotka “raaputtavat” tahrat hampaista. Näiden ruoka-aineiden etu on oikeanlainen rakenne, joka auttaa hankaamaan likatahrat hampaista kiillettä vahingoittamatta. Lisäksi suurin osa hedelmistä ja vihanneksista on erittäin terveellisiä. Lue lisää luonnollisista vaihtoehdoista.
  • Omenaviinietikka on hyvin suosittu luonnontuote kahden hyvin yleisen aineen aiheuttamien tahrojen poistoon – nikotiinin ja kahvin. Omenaviinietikka sisältää happoa, joka poistaa tehokkaasti värjäytymiä, mutta vahingoittaa samalla kiillettä, joten varovainen käyttö on suositeltavaa.
  • Kookosöljyä käytetään niin ikään hampaiden valkaisuun ja suun pesuun. Sitä voidaan hieroa suoraan hampaiden pinnoille hampaidenpesun jälkeen, purskutella suussa 20 minuutin ajan tai laittaa tilkka hammasharjaan ja pestä sillä hampaat.

2. Zoom-valkaisu

Siinä missä luonnollisilla menetelmillä on omat etunsa, vie näkyvien tuloksien aikaansaaminen niillä enemmän aikaa – jopa viikkoja. Tästä syystä monet haluavat valkaista hampaansa ammattilaisella. Hammaslääkärin vastaanotolla tehtävistä valkaisuista Zoom on yksi tunnetuimmista ja toimivimmista. Zoom-valkaisusta joutuu pulittamaan yleensä yli 500 euroa, mutta saat monta astetta valkoisemmat hampaat jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen.

Zoom-valkaisussa käytetään tehokkaita valkaisukemikaaleja, jotka aloittavat heti valkaisuprosessin. Ne porautuvat kiilteen läpi ja valkaisevat tahrat lähes valkoisiksi vahingoittamatta kiillettä millään tavalla. Hoitoa nopeutetaan ja tehostetaan usein valolla, joka nopeuttaa prosessia ja hampaat ovat valkoisemmat lähes heti hoidon päättymisen jälkeen. Lue lisää vastaanottovalkaisusta.

3. Kotivalkaisut

Jotkut valkaisevat hampaat mieluummin kotona omassa rauhassaan. Kotivalkaisuissa käytetään laimeampia liuoksia kuin vastaanottovalkaisuissa, mistä syystä ne toimivat selvästi hitaammin, mutta ovat samalla keveämpiä kukkarolle.

Kotivalkaisu voidaan tehdä hammaslääkärillä, jossa muotoillaan ensin hampaisiin täydellisesti istuvat muotit. Näihin muotteihin laitetaan kotona valkaisugeeliä ja muotit asetetaan suuhun, jolloin geelin vaikuttava aine alkaa valkaista hampaita.

Kotivalkaisutuotteita myydään myös apteekeissa. Parhaita tuotteita ovat valkaisugeelit, jotka toimivat samoin ja samalla periaatteella kuin hammaslääkärien myymät valkaisut sillä erotuksella, että hammasmuotit pitää muotoilla itse kuumassa vedessä. Toinen toimiva kotivalkaisu on valkaisuliuskat, jotka ovat vaikuttavaa ainetta sisältäviä muovinpalasia, jotka asetellaan hampaiden pinnalle ja annetaan vaikuttaa.

Markkinoilla on myös paljon muita tuotteita, jotka eivät ole niin tehokkaita, mutta niilläkin voi saada useita asteita vaaleammat hampaat.

Jaa tämä ystävillesi... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email