Soodan/ruokasoodan käyttäminen hampaiden valkaisussa

Monissa keskusteluissa usein esille nouseva hampaiden valkaisumenetelmä on hampaiden peseminen soodalla tai oikeammin ruokasoodalla. Ruokasooda eli natriumbikarbonaatti (NaHCO3), on valkoista veteen hyvin liukenevaa jauhetta, jota käytetään yleisimmin leivonnassa, mutta myös joissakin hampaita väliaikaisesti valkaisevissa hammastahnoissa.

Ruokasoodaa ei suositella pitkäaikaiseen käyttöön hampaiden valkaisussa.

Ruokasoodaa ei suositella pitkäaikaiseen käyttöön hampaiden valkaisussa.

Ruokasooda on mieto hankausaine ja sen hampaita valkaiseva vaikutus perustuu hiovaan vaikutukseen – toisin kuin valkaisugeeleissä, joiden teho perustuu kemialliseen reaktioon. Tästä syystä ruokasoodan käyttäminen hampaiden valkaisuun rasittaa hampaita ja kuluttaa hammaskiillettä. Kiilteen kuluminen taas aiheuttaa reikiintymistä, joten sitä ei koskaan suositella pitkäaikaiseen käyttöön. Lisäksi ruokasoodan maku ei ole miellyttävä.

Jos haluat valkaista hampaasi itse, kannattaa ruokasoodan sijasta harkita valkaisugeelin kokeilemista. Lue lisää valkaisugeelistä näiltä sivuilta.

Tilaa hampaiden valkaisu