Hampaiden valkaisugeelit

Valkoiset hampaat hampaiden valkaisun avullaHampaiden valkaisu on yleistynyt viime vuosina valtavasti. Arvioiden mukaan jo kymmenen miljoonaa yhdysvaltalaista ostaa hampaiden valkaisutuotteita tänä vuonna. Se on myös yleisin hammaslääkärien tekemä kosmeettinen toimenpide. Myös Suomessa yhä useampi valkaisee hampaitaan. Yleistymiseen on vaikuttanut se, että nykyään hampaat voi valkaista helposti ja nopeasti myös itse. Käsikaupassa nykyään myytäviin kotivalkaisutuotteisiin kuuluvat mm. hampaiden valkaisugeelit, liuskat, purukumit, suuvedet ja monet muut tuotteet. Vain peroksidia sisältävät tuotteet ja tietyt valkaisevat hammastahnat ovat saaneet Euroopan hammaslääkärivaltuuston ja Yhdysvaltain Hammaslääkäriliiton hyväksynnän.

Mitä hampaiden valkaisugeelit ovat?

Valkaisugeeli on tällä hetkellä edullisin ja mukavin vaihtoehto hampaiden valkaisuun. Geelillä voidaan poistaa kahvin, punaviinin, virvoitusjuomien, tupakan ja muiden värjäävien aineiden vuosien varrella aiheuttamat tahrat ja värjäymät helposti, nopeasti ja turvallisesti.

Käsikaupassa myytävät valkaisupakkaukset sisältävät hampaiden valkaisuun tarkoitettua geeliä sekä ylä- ja alahampaille tarkoitetut hammasmuotit. Valkaisugeeli on kirkas, peroksidipohjainen aine, joka levitetään suoraan hampaiden pinnalle. Tuotteesta riippuen niitä käytetään yleensä kahdesti päivässä kahden viikon ajan. Tuloksia on yleensä nähtävissä jo parin päivän käytön jälkeen ja optimaalinen valkaisutulos saavutetaan neljässä kuukaudessa.

Miten valkaisugeeli toimii?

Valkaisugeelien vaikuttava aine on joko vetyperoksidi tai karbamidiperoksidi. Hammaslääkärin tai suuhugienistin vastaanotolla valkaisussa käytetään yleensä vetyperoksidia ja kotivalkaisutuotteissa karbamidiperoksidia. 22 % karbamidiperoksidi vastaa tehokkuudeltaan noin 7 % vetyperoksidia.

Geelivalkaisussa käytetään kirkkaita, pehmeästä muovista valmistettuja, muotoiltavia muotteja. Ylä- ja alahampaille on omat muotit. Muotteihiin lisätään vaikuttavaa ainetta sisältävää pH-neutraalia valkaisugeeliä ja ne asetetaan hampaiden päälle. Geelin annetaan vaikuttaa 30 minuuttia tai pidempään, jonka jälkeen se huuhdellaan vedellä pois.

Hampaiden valkaisugeelit

Valkaisugeelit ovat edullisin ja kätevin tapa poistaa värjäytymät hampaista.

Miksi kotivalkaisu on niin paljon halvempi kuin vastaanotolla tehtävä valkaisu?

Kotivalkaisugeelien hinnat vaihtelevat vaikuttavasta aineesta, geelin määrästä ja tuotteesta riippuen 29-59 euron välillä. Vastaanotolla tehtävien geelivalkaisun hinta on n. 300 euroa.

Niin kotivalkaisugeelien kuin hammaslääkärin vastaanotolla käytettävien valkaisugeelien vaikuttava aine on vetyperoksidi tai karbamidiperoksidi. Hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla tehtävässä valkaisussa käytetään vahvempia peroksidipitoisuuksia, koska valkaisu suoritetaan ammattilaisen valvonnassa. Vastaanottovalkaisu suoritetaan nopeasti (yleensä 30-60 minuuttia) ja sitä tehostetaan usein laserilla. Laservalon vaikutuksesta pitkän aikavälin tuloksiin ei ole olemassa riittävästi näyttöä.

Ovatko geelit tehokkaita?

Kyllä. Peroksidipohjaiset valkaisugeelit on todettu useissa kliinisissä ja riippumattomissa tutkimuksissa erittäin tehokkaiksi. Vaikka kotivalkaisutuotteiden peroksidipitoisuus on pienempi kuin vastaanotolla tehtävässä valkaisussa, yli 90 % käyttäjistä saavuttaa niiden avulla toivomiansa tuloksia. Saat näkyviä tuloksia jo 1-2 käyttökerran jälkeen, mutta optimaalinen valkaisutulos saavutetaan yleensä 15-30 tunnin hoitojakson jälkeen

Kotivalkaisugeelien vaikuttava aine on sama kuin hammaslääkärien käyttämä.

Miltä valkaisu geelillä tuntuu?

Hampaiden valkaisugeeli on useimmilla täysin huomaamaton ja kivuton. Voit esimerkiksi katsella televisiota, kuunnella musiikkia tai jopa nukkua käsittelyn aikana.

Ovatko valkaisugeelit turvallisia ja onko niillä sivuvaikutuksia?

Suomessa myytävät valkaisugeelit ovat läpäisseet useita testejä ja saaneet lääketieteellisen tahojen hyväksynnän. Peroksidit voivat hoitojakson alussa aiheuttaa lievää hammassärkyä ja vihlontaa. Huonosti hampaisiin istuvat muotit voivat myös ärsyttää ikeniä, mutta oireet ovat väliaikaisia ja menevät nopeasti ohi hoidon päätyttyä.Valkaisugeelit soveltuvat kuuriluontoiseen käyttöön ja ne ovat tuotteiden käyttöohjeita ja hammaslääkärin ohjeita noudattamalla erittäin turvallisia.

Peroksidipohjaiset valkaisuaineet ovat lievästi ärsyttäviä ja niiden pitkäaikaisella käytöllä voi olla haittavaikutuksia. Lue lisää valkaisutuotteiden turvallisuudesta ja mahdollisista sivuvaikutuksista.

Voivatko kaikki käyttää tuotteita? Onko geelien käytössä rajoituksia?

Valkaisugeelien vaikutuksista sikiöön tai lapseen ei ole tarpeeksi tietoa, joten niiden käyttämistä raskauden aikana tai imettäessä ei suositella. Tuotteita ei suositella alle 16-vuotiaille lapsille. Hampaiden hermosto kehittyy vielä tässä iässä ja valkaisutuotteet voivat ärsyttää kasvavaa pulpaonteloa. Valkaisutuotteet eivät sovi myöskään hammas- tai iensairauksista kärsiville. Katso kaikki rajoitukset tästä.

Valkaisevatko geelit paikkoja?

Valkaisugeeli ei valkaise hampaissa olevia paikkoja, tekohampaita, kruunuja tai muita hammaskäsittelyjä, mutta se ei myöskään vahingoita niitä. Huomaa, että hampaat on paikattava hammaslääkärissä ennen valkaisukäsittelyjen aloittamista.

Ovatko geelivalkaisun tulokset pysyviä?

Hampaat ovat geelivalkaisun jälkeen aina valkoisemmat kuin ennen käsittelyä ja tulokset voivat kestää jopa vuosia. Hampaat keräävät valkaisun jälkeenkin pinnalleen ruoasta ja juomasta aiheutuvia tahroja ja värjäymiä. Voit uusia käsittelyn 6-12 kuukauden sisällä edellisestä.

Tuotteet

Mint Cosmetics

Mint Cosmetics on uusi kotivalkaisu, jolla saat näkyviä tuloksia jo puolen tunnin käytön jälkeen. Valkaisupaketti sisältää muotoiltavat hammasmuotit, tehokkaan geelin, annostelupään, sävykartan ja ohje-DVD:n.

Vaikuttava aine: 0,16 % natriumperboraatti

Hinta: n. 89,95 €

Arvostelu: Arvostelu: 4 tähteä (4/5)

Tilaa tuote
SWISS Whitening

SWISS Whitening on hammaslääkärien kehittämä hampaiden valkaisu kotikäyttöön. Tuote on paitsi helppo käyttää, myös tehokas ja turvallinen. Voit saada valkoiset hampaat jo 3-7 päivässä.

Vaikuttava aine: 16 % karbamidiperoksidi

Hinta: n. 59 €. Koodilla WhiteFI 10 € alennusta tästä tuotteesta!

Arvostelu: Arvostelu: 5 tähteä (5/5)

Tilaa tuote
iWhite Instant

iWhite Instant on kotivalkaisu, joka sisältää taipuisat muotit ja valmiiksi annostellun ainutlaatuisen FCC-menetelmään perustuvan valkaisugeelin. Vain 20 minuutin käsittely päivässä riittää ja saat jopa 8 astetta valkoisemmat hampaat!

Vaikuttava aine: FCC, kalvokiteytetty kalsium (peroksiditon)

Hinta: n. 49 €

Arvostelu: Arvostelu: 3 tähteä (3/5)

Tilaa tuote
DentaWorks

DentaWorks on hampaiden kotivalkaisu, jolla poistat helposti ja nopeasti hampaiden pinnalle kerääntyvät värjäymät. Sama menetelmä, jota hammaslääkärit käyttävät, mutta nyt paljon edullisemmin!

Vaikuttava aine: hydrocarbon-oxo-borate (peroksiditon)

Hinta: n. 49 €

Alennuskoodi: Koodilla DW190 ilmainen toimitus tilaukseesi.

Arvostelu: Arvostelu: 5 tähteä (5/5)

Tilaa tuote

Katso tästä yleisimpien valkaisugeelien vertailu.

Onko sinulla kokemuksia hampaiden valkaisugeeleistä? Mikä tuote toimii ja mikä ei? Kommentoi alla ja jaa kokemuksesi muille!

Jaa tämä ystävillesi... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
[top]
4 kokemusta: Hampaiden valkaisugeelit
  1. Olen erittäin tyytyväinen sain loistavan valkoiset hampaat!

  2. Kaverini ovat tulleet vähän kateellisiksi kun olen näyttänyt heille hampaitani. Jotkut ovat tilanneet myös itselleen valkaisupaketin. Yleensä hoidan valkaisun samalla, kun katson jonkin leffan, niin aikakin kuluu paljon nopeammin.

  3. Olen nyt kolmena päivänä käyttänyt valkaisugeeliä ja ihme kyllä huomasin valkaisevan vaikutuksen jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen! Aloin käyttää valkaisua keltaisten kulmahampaiden vuoksi ja nyt kun katson peiliin, eivät ne värierot enää edes häiritse.

  4. Nyt on kokeiltu kotivalkaisua ja kyllä, hampaat ovat todella valkoisemmat. Valkaisumuottien käyttö oli helppoa ja voin valkaisun ajan lueskella tai katsella televisiota. Jotkut kuulemma jättävät muotit suuhun yöksikin? Viikon käyttäminen riitti minulle, kun lähtökohtana eivät olleet kovin pahasti tummentuneet hampaat. Suosittelen!


[top]

Jaa kokemuksesi tai kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *